Vizoviczki László tiltakozik

2012.07.17. 20:09 Módosítva: 2012.07.18. 10:11

Vizoviczki László ügyvédje (Nagy Gábor) által fogalmazott, az MTI-hez eljuttatott közleményben jelenti ki, hogy sem Portik Tamás üzleti tevékenységéhez, sem pedig Portik Tamás és társai által esetlegesen elkövetett bűncselekményekhez semmi köze nincs.

Kijelenti továbbá, hogy az ellene folyamatban lévő vesztegetési bűncselekmény elkövetését a kezdetektől fogva a leghatározottabban tagadja, egyben felhívja a nyilvánosság valamennyi szereplőjét, hogy a jövőben tartózkodjanak teljes vezetéknevének kiírásától és minden olyan feltételezések közlésétől, amik a személyiségi jogait súlyosan sértik és ellentétesek a büntetőeljárási törvény által alapelvi szinten rögzített ártatlanság vélelmével.

Amennyiben a fentiekkel ellentétes magatartás kifejtésére kerül sor, úgy Vizoviczki László a jogszabályban biztosított valamennyi törvényes eszközt igénybe vesz jogai megóvása érdekében - írja az ügyvéd.

A Központi Nyomozó Főügyészség februárban kezdett nyomozni Vizoviczki László, számos szórakozóhely tulajdonosa és társai ellen, miután a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentette a rendőri vezetőket érintő korrupciós ügy hat gyanúsítottjának egyikeként.