A tetőn át érkeztek a betörők

2012.07.23. 14:45
A berettyóújfalui rendőrség őrizetbe vett öt betörőt, akik tetőbontással akartak kifosztani a hét végén egy komádi családi házat. Kiderült, hogy már korábban is követtek el betörést hasonló módszerrel.

A két férfi és a három fiatalkorú fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy péntek hajnalban tetőbontással behatolt egy családi házba Komádiban.

A zajra felébredt az ott lakó házaspár. Az épületbe az öt betörő közül ketten mentek be, ott az egyikük dulakodni kezdett a sértettekkel, megfenyegette és arra kényszerítette őket: nyissák ki az ajtót, hogy elmenekülhessen a házból. A másik férfi a tetőn keresztül szökött el.

A rendőrök csoportosan elkövetett rablás kísérletének gyanújával még pénteken elfogták az öt gyanúsítottat, akiket kihallgatásuk után őrizetbe vettek.

Az elfogottak közül ketten és egy harmadik személy érintett abban a rablásban, amely még március 6-án szintén Komádiban történt.

Akkor maszkot viselve, szintén a tetőt megbontva jutottak be egy családi házba, ahol az ott lakó idős házaspárt pénzük és egyéb értéktárgyaik átadására szólították fel. Mivel ők ennek nem tettek eleget, a fotelhez kötözték őket, majd átkutatták a lakóteret, és készpénzt, ékszert vittek el – közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.