Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Helyreigazítás

2012.08.09. 14:34

2012. júlíus 13-án megjelent, Visszakapta egyenruháját a rendőrpalotára vizelő tábornok című cikkünkkel kapcsolatban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok ügyvédje útján helyreigazítás közlésére kérte az Indexet. Kérésének a szöveg szó szerinti közzétételével teszünk eleget.

"Az Index.hu közlemény 2012. július 13-án valótlanul állította:

– hogy Kiss Ernő, akit az éjszakai órákban találtak meg vérző fejjel a XII. kerületben, a nol.hu portál állítása szerint részeg volt. Ezzel szemben a valóság az, hogy amikor vérző fejjel megtalálták, nem volt részeg.

– Kiss Ernő a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a fìgyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét, ezután hivatalosan egészségügyi okokból menesztették. Továbbá  a címben szereplő »rendőrpalotára vizelő tábornok« kitétel. Ezzel szemben a valóság az, hogy sohasem vizelte le az ORFK Teve utcai épületét, egészségügyi okok miatt 1998. december 1-én rendelkezési állományba került.

Kiss Ernő 2007. november  hajnalban a járművével, ittasan, a parkoló autókba rohant. Az ezt megállapító ítélet ellen a Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el, mìvel kérdésessé vált az ittas elkövetés. A perújítás elrendelése előtt lefolytatott perújítási nyomozás során perrendszerűen beszerzett szakvélemény azt valószínűsíti, hogy Dr. Kiss Ernővel szemben az ittas járművezetés vétségének elkövetése nem bizonyítható, ebben az esetben pedig fel kell`őt menteni e bűncselekmény vádja alól."