Ivó, Milán
EUR 384,77 Ft
USD 363,05 Ft
5 °C
26 °C

Kilenc és fél évet kapott az anyját leszúró férfi

2012.08.27. 14:58

Kilenc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 2010 szeptemberében csörögi otthonukban bedrogozva hátba szúrta, majd kifosztotta édesanyját. Szalay Csaba büntetőtanácsa emberölés kísérlete és kifosztás bűntette, valamint kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt – halmazati büntetésként – szabta ki a börtönbüntetést N. Rolandra.

Mint a tárgyaláson elhangzott, az anya bele is halhatott volna fia támadásába, csupán a gyors és szakszerű orvosi segítségnek köszönhető, hogy felépült. A vádlott és védője nem fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint a korábban rablás és lopás miatt már elítélt, kábítószerfüggő N. Roland édesanyja többször is elküldte drogozó fiát a csörögi házból, de rendre vissza is fogadta. A férfi életmódja családi konfliktusok forrásává vált.

A bűncselekmény napján többféle narkotikumot is fogyasztott a férfi, majd hazatérve rátámadt az anyjára. Egy konyhakéssel hátba szúrta, kitépte füléből a fülbevalóit, ezután elhagyta a házat. A segítségért kiabáló, súlyos sérüléseket szenvedő nőhöz a szomszédok hívtak mentőt, így életét sikerült megmenteni.

A szakértői vizsgálatok szerint a vádlott a kábítószeres befolyásoltság ellenére sem szenvedett olyan kóros elmeállapotban, amely korlátozta volna az általa elkövetett bűncselekmény következményeinek felismerésében.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás