Harminc embernél találtak drogot egy rajkai fesztiválon

2012.09.03. 18:22

Drogfogyasztás, illetve -birtoklás gyanúja miatt harminc ember ellen indult eljárás a hétvégi rajkai Beach technofesztivál után, tájékoztatott Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az ötszáz, túlnyomó többségében külföldi vendég ellenőrzésekor csaknem egy kiló marihuánát és más kábítószert foglaltak le.

Nyolc emberre kétszázezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. Szabálysértés miatt a fesztivál négy résztvevőjét feljelentették, közigazgatási bírságot öt esetben alkalmaztak. Bódult állapotban vezetés gyanúja miatt három eljárás indult.

A Tolna megyei Ozora településhez közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvényen a rendőrség augusztus elején tartott razziát. Több mint ötven embert állítottak elő, és a rendőrség közleménye szerint kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához használatos eszközöket is lefoglaltak.

Az országos rendőr-főkapitányi vizsgálat azonban több szakmai hibát is megállapított, A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Pintér Sándor belügyminiszter augusztus végével indoklás nélkül visszavonta Simon László dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány vezetői megbízatását.