Pokorni nem tenné kötelezővé az iskolaköpenyt

2012.09.05. 07:58

Nem tenné kötelezővé Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke az iskolaköpeny viselését.

A TV2 Mokka című műsorában a politikus azt mondta, szerinte meg lehet bízni a szülők, a pedagógusok józan eszében. Ha ők fontosnak tartják, hogy így kezeljék a gyerekek közötti egyenlőtlenségeket vagy a ruházkodással kapcsolatos problémákat, akkor tehessék meg - tette hozzá.

"Kötelezővé nem tenném, azt gondolom, hogy ez az idő elmúlt. Nem jó üzenet ez" - fogalmazott Pokorni Zoltán.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár augusztus végén beszélt a kötelező iskolaköpeny lehetőségéről. Az államtitkár szerint az egyenruha vagy az iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben, a köpeny "áldásos módon eltakarja". Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába - jegyezte meg az államtitkár.

"Melengetem ezt a gondolatot (...), vállalom, hogy nagyon jónak tartanám" - fogalmazott Hoffmann Rózsa, hozzátéve: keresnek hozzá forrásokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás