Mégis kirúgták a Portik-ügy nyomozóját

2012.09.19. 17:34 Módosítva: 2012.09.19. 18:12
A hvg Személyeskedik és hazudik az ORFK címmel közölt cikket a hvg a Portik-ügy kapcsán. Az ORFk kitart amellett, hogy nem hazudik.

Nem a valós helyzetnek megfelelő közleményt adott ki a Portik üggyel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), állítja a hvg szerdai cikkében. A lap pénteken írta meg, hogy menesztették a azt a rendőrt, aki emberölési ügyben nyomozott a kilencvenes években olajozással foglalkozó Portik Tamás ügyében. A lap cikkében arról ír, hogy a még hivatalban lévő nyomozó információkat juttatott a nyomozásról Portiknak. Az illetőt nem csak pozíciójából távolították el, de a rendőrségtől is.

Az információkat az ORFK még aznap cáfolta, a lap azonban megkereste a nyomozót, aki azt állította: 19 év szolgálati idő után augusztus 20-a előtt szerelt le és távozott a rendőrségtől.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedd délután kiadott közleményében azt állítja, hogy a valóságnak megfelelő tájékoztatást adott. "A hvg.hu közlésében említett K. Sándor a Portik-ügy nyomozásának sem irányítója, sem vezetője nem volt." - szól a közlemény.