16 évet kapott a makói gyilkos

2012.09.20. 12:28

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla Farkas Zsoltot, aki féltékenységből agyonvert egy léccel egy 57 éves makói férfit.

A most 42 éves Farkas Zsolt gyakran ivott, és az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. A vádlott ellen három eljárás is indult, mert az utcán bántalmazta élettársát. Az asszony egy alkalommal említette, hogy a későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a férfit.

Farkas Zsolt 2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel, akit kisgyerek kora óta ismert. Ekkor újra eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. A férfi egész nap ivott és három szem nyugtatót is bevett. Késő éjszaka bement a sértett makói házába, és ott az ágyban fekvő, alvó férfit a keze ügyébe kerülő 190 centiméter hosszú léccel a fején, a hátán és az oldalán ütlegelni kezdte.

A férfi több bordája és arckoponyája is eltört, és 20-40 percen belül a helyszínen meghalt. A szakértői vélemény szerint halálát légzési elégtelenség okozta, ami bordatörés és tüdőzúzódás, valamint vérbelehelés következménye volt.

A vádlott az eljárás során ártatlannak vallotta magát. Azt elismerte, hogy halála előtt összeszólalkozott a sértettel, otthonában is járt halálának éjszakáján, de azt mondta, nem ő verte meg a férfit, és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott állítása szerint a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem emlékszik.

A férfin - saját kérésére - poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szaktanácsadó szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is a vádlottéként azonosította.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Farkas Zsoltot. A bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, bár a vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy az emberölést ő követte el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport