Üldözhette a Fiatot a szlovák milliárdosnő

2012.09.20. 07:17 Módosítva: 2012.09.20. 11:48

Bosszúból üldözhette áldozatait Eva Varholíková Rezesová szlovák milliárdosnő, aki egy hónapja ittasan belerohant az előtte közlekedő Fiat Puntóba az M3-as autópályán, négy ember halálát okozva, írta a Blikk a baleset után hetekig keresett, és hétfőn a rendőrségen vallomást tett kamionos beszámolója alapján.

A lap csütörtöki számában egy neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva számolt be a szemtanú vallomásáról. A kamionos szerint már több kilométerrel a baleset előtt várható volt, hogy baj lesz. Elmondta, hogy már vagy tíz kilométerrel korábban kialakult a konfliktus a felek között, mert a BMW nem tudta első lendületből megelőzni a Fiatot. Villogott rá, hogy hagyja el a belső sávot azonnal, hogy a hatalmas sebességéből ne kelljen visszavennie.

Amikor aztán sávot váltott a Fiat, a másik autó elkezdte üldözni, tolta le az útról. A Fiat kétségbeesetten menekült, lehúzódott egészen a leállósávba, de a BMW oda is utána ment, és folyamatosan nyomás alatt tartotta, mígnem megtörtént a baj.

Az előzetes letartóztatásban lévő 35 éves szlovák nő ellen kettőnél több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A nő augusztus 21-én éjszaka BMW terepjárójával a főváros felé tartott, amikor belerohant egy Fiatba, mely a szalagkorlátnak csapódva kigyulladt. A Fiat négy utasa közül három bennégett a kocsiban, míg egy 54 éves, súlyosan sérült asszony ki tudott menekülni, de két nap múlva a kórházban ő is elhunyt.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön azt mondta: valóban jelentkezett a régóta keresett kamionos szemtanú, ki is hallgatta őt a rendőrség, de a nyomozás érdekében vallomásának részletei nem publikusak. Hozzátette: nem tudja megerősíteni a napilap cikkében leírtakat, azok nem a rendőrségtől származnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport