A kocsira ment a domonyvölgyi gyilkos

2012.09.28. 12:33 Módosítva: 2012.09.28. 13:49
Szakiskolába járt, és rendezett családi háttérrel rendelkezik az a fiatal, akit a domonyvölgyi gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A 18 éves fiút három bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, mindhárom esetet beismerte a kihallgatásán, közölte Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány. S. Márk a kocsikra hajtott, egyet sikerült elrabolnia, egy esetben elüldözték, a harmadiknak gyilkosság lett a vége.

A szakáldi S. Márk először szeptember 20-án támadt meg egy nőt a Hatvan és Hort közötti körforgalomnál. Egy 62 éves nőt szemelt ki, aki lassított kocsijával. A férfi beugrott mellé az anyósülésre, és késsel könnyebben meg is sebesítette az asszonyt. A nőt kiszállásra kényszerítette, majd elhajtott az Opellal.

Az autót csak hat nappal később találták meg Szakáldnál. A rendőrök utánanéztek, hogy ki használja az autót: kiderült, hogy nagyrészt a fiú ismerősei jártak vele, akik megpróbálták eladni, de meghirdették a Facebookon is. Később ez is fontos nyom volt a gyilkosság felderítésénél.
Kiderült viszont, hogy bár a 62 éves nő erről az esetről bejelentést tett a gödöllői rendőrkapitányságon, az nem került a jegyzőkönyvbe. A gödöllői kapitányság bűnügyi osztályvezetőjét ezért azonnali hatállyal felmentették, és feljelentést tettek ellene szolgálati bűncselekmény miatt.

S. Márk szeptember 24-án támadt újra. Délután fél kettőkor egy gödöllői kereszteződésnél ugrott be egy szintén 62 éves nő autójába. Őt arra akarta kényszeríteni, hogy hajtson Aszód felé, de a nő annyira erélyes volt, hogy a férfi kiugrott az autóból, és menekülőre fogta. A megtámadott nő bejelentést tett a rendőrségen.

Ugyanezen a napon, 16.50-kor egy 32 éves gödöllői nő autójába ugrott be. A nyomozás szerint az áldozat az egyetemi munkahelyét elhagyva a 3-as főútra rávezető kereszteződésénél megállt az elsőbbségadás kötelező táblánál. Itt szállt be a kocsiba S. Márk, és arra kényszerítette, hogy kövesse az utasításait.

A nyomozók szerint a nő addig nem fejtett ki komolyabb ellenállást, amíg meg nem tudta, hogy az autója kell a rablónak. Az ezután kialakult vita elfajult, ezért kellett meghalnia. A holttestet S. Márk kitette a kocsiból a szántóföldre. A férfi nagy sebességgel továbbhajtott Emőd felé a 3-as úton. A város határában elvesztette a kontrollt a kocsi felett, és kicsúszott az árokba, ahonnan már nem tudott kijönni. A kocsit elhagyva tovább menekült. Este hét óra után az emődi árokban találták meg a rendőrök a belül véres autót.

A nyomozás során 1165 rendőr kereste a férfit, akit végül a miskolci Avas lakótelep egyik lakásánál fogtak el, ahol ismerősénél járt. A 18 éves szakáldi S. Márk jó családi háttérrel rendelkezett, a rablásokat azért követte el, hogy pluszbevételre tegyen szert a gépjárművek eladásával. Mindhárom bűncselekményt beismerte.

A Gödöllő-közeli helyszíneket tömegközlekedéssel könnyen meg tudta közelíteni, de az is lényeges volt, hogy a közlekedési szituáció miatt a gépkocsik lelassítsanak, így be tudjon szállni. Az áldozatoknál fontos volt, hogy nők legyenek, akik a feltételezése szerint kevésbé tudnak védekezni. Az, hogy mindhárom kiszemelt kocsi Opel volt, a véletlen műve.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek este az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség kezdeményezte S. Márk előzetes letartóztatását, és a bíróság vasárnap dönt az ügyben.

Az ügy hátteréről itt olvashat bővebben>>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport