Előzetesbe került a domonyvölgyi gyanúsított

2012.09.30. 11:51

A Pest Megyei Főügyészség indítványára a Budakörnyéki Bíróság vasárnap elrendelte a domonyvölgyi gyilkossággal gyanúsított S. Márk előzetes letartóztatását, közölte Kállai Gábor, a megyei főügyészség szóvivője. Kállai tájékoztatása szerint a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva rendelte el a kényszerintézkedést. Az előzetes letartóztatás egyelőre egy hónapra szól. A végzés ellen a védő fellebbezést nyújtott be, így az még nem jogerős.

A 18 éves S. Márkot nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A szakáldi fiatal a gyanú szerint hétfőn a Pest megyei Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt. A csütörtökön elfogott gyanúsított az emberölés mellett további két bűncselekmény elkövetését is beismerte.

A TV2 Tények című műsorában szombat este elhangzott, hogy S. Márk apja magas rangú exrendőr, anyja Miskolcon a közigazgatásban dolgozik, a család jómódú. Az ismerősök szerint a szülők szigorúan fogták, de amióta Miskolcra ment tanulni, rászokhatott a kábítószerre (erről írt a Blikk is).

A Budakörnyéki Bíróságon vasárnap délelőtt mintegy fél órán át tartott a tárgyalás. Kállai Gábor az ülés után elmondta, hogy S. Márk fenntartotta beismerő vallomását, és állítása szerint megbánta tettét. A megyei főügyészség a tényállásba belefoglalta a korábban Hatvanban történt rablást, valamint a gödöllői rablási kísérletet is, amelyeket a gyanúsított szintén beismert, tette hozzá a szóvivő. Közölte: a vizsgálatok kiterjednek arra is, hogy a gyanúsított fogyasztott-e alkoholt vagy valamilyen kábítószert, illetve elmeorvosi vizsgálatot is végeznek rajta.

Mile Attila ügyvéd azt mondta: büntetetlen előéletű védence megbánást tanúsított, és együttműködik a hatósággal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport