Folytatják Orbán házának fokozott védését

2012.10.11. 14:58

November 9-ig még szinte biztosan a szokásosnál jobban fog figyelni a Terrorelhárítási Központ (TEK) Orbán Viktor miniszterelnök XII. kerületi, Cinege utcai otthonának környékére. Október 10-én éjfélkor lejárt volna az az úgynevezett személy-és létesítménybiztosítási intézkedés, amelyet még augusztusban rendelt el Hajdu János, a TEK vezetője.

A TEK honlapján csütörtökön közzétett dokumentumból kiderül, hogy Hajdu úgy döntött: meghosszabbítja az intézkedést a "szükséges ideig", de legfeljebb november 9-ig. A dokumentumban ahogy legutóbb, most is a lezárás kifejezés szerepel, de tényleges lezárás a gyakorlatban ilyen esetekben nem szokott lenni.

Amikor augusztusban érdeklődtünk róla, mit jelent a hétköznapokban ez a TEK-intézkedés, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta: “Nem lesz kordon, sem szalag, sem látható egységek, esetenként azonban egyenruhás rendőrök fogják segíteni a közlekedést az esetleges fennakadásokat megszüntetve, az utcában lakók érdekeit, hazajutását támogatva”.

Orbán Viktor a családjával évek óta a Cinege úton lakik, a környékre mégsem rendelnek el mindig ilyen biztonsági intézkedést. Augusztusban az volt a TEK lépésének az előzménye, hogy a a Szolidaritás Mozgalom Ifjúsági Tagozata tüntetést jelentett be Orbán otthonának közelébe, a Csipke utcába.