Schiffer állítja, nem kapott levelet Orbántól

2012.10.31. 13:18 Módosítva: 2012.10.31. 13:45
Schiffer András LMP-s képviselő közlése szerint nem érkezett hozzá válaszlevél a Miniszterelnökségtől az október 5-i közérdekű adatkérésével kapcsolatban.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan kedden azt mondta: a Miniszterelnökség október 19-én elküldte a részletes választ Schiffer Andrásnak az Orbán Viktor kormányfőhöz intézett kérdésére. Schiffer András ezt megelőzően arról tartott sajtótájékoztatót, hogy pártja beperli a miniszterelnököt, miután a kormányfő a rendelkezésre álló tizenöt nap alatt nem adott választ az egyik hozzá intézett közérdekű adatkérésre.

Schiffer András a szerdai közleményében úgy fogalmazott: „nem tudom, hogy a Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkársága kinek küldött választ, de én sem e-mailt, se postán küldött levelet, se szóbeli tájékoztatást nem kaptam az üggyel kapcsolatban”.

Közölte azt is, elvárta volna, hogy az esetleges válaszlevelet a kormány hozza nyilvánosságra, miután az LMP is a nyilvánosság bevonásával kezdeményezte az adatigénylést arról a sürgősséggel indított, kétszázmillió forintos médiakampányról, amelyet október 4-én jelentett be a kormány a honlapján.

Schiffer András szerint az információkkal a kabinet nem neki tartozik, hanem a választóknak, az adófizetőknek. A politikus érthetetlennek tartja azt is, hogy miután kedden bejelentette, nem kapott válaszlevelet, azt miért nem küldte el neki újra a Miniszterelnökség.

Havasi Bertalan szerdán megismételte: elküldték a részletes választ, és ezt bizonyítani is tudják.