Gyorsabban lehet autózni a Megyeri hídon

2012.11.14. 16:38

Szerdán napközben az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakemberei új közlekedési táblákat helyeztek ki az Újpestet Budakalásszal összekötő Megyeri híd elé. A 80-as sebességkorlátozást a tábláknak megfelelően 100-as váltotta fel, így mostantól gyorsabban lehet autózni a hídon.

Az ÁAK dunakeszi autópálya-mérnökségének mérnökségvezetője, Glied-Máté Szilárd kérdésünkre elmondta, a korlátozást a forgalmi rend felülvizsgálata tette lehetővé. Egy több szakemberből álló csapat elemezte a híd baleseti statisztikáit és útviszonyait, és mivel úgy találták, hogy az elmúlt években nem fordultak elő rendkívüli események, nem alakultak ki baleseti gócpontok, úgy döntöttek, hogy megengedhető a gyorsabb haladás a hídon. A mérnökségvezető szerint korábban a 80-as korlátozást az indokolta, hogy fel akarták mérni az új forgalmi viszonyokat, illetve eleinte még sok nézelődő is akadt, akik csak meg akarták nézni az új hidat.

A Megyeri híd az M0-s északi Duna-hídja, építése 2006-ban kezdődött, és 2008 szeptemberében adták át. A létesítmény fontos lépés volt a fővárost elkerülő körgyűrű építésében. A köznyelvben csak Colbert-hídként él, mert 2006 nyarán a gazdasági minisztérium névpályázatot írt ki, amelyen Stephen Colbert, a Comedy Central műsorvezetője nyert, aki rajongóit mozgósította a szavazásra. A szavazáson a második helyezett showman kollégája, Jon Stewart lett, a harmadik a hazai színekben induló Zrínyi Miklós, de végül egyikük sem került a híd nevébe.