Vádat emeltek Dr. K-né dr. J. J. ellen

2012.11.14. 14:55

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt  vádat emelt egy felszámolási ügyekben eljáró nyíregyházi törvényszéki bíróval szemben.

A vádirat szerint Dr. K-né dr. J. J. 2008 végétől 2010 elejéig folyamatosan különböző jogtalan előnyöket fogadott el egy felszámolótól, akit az ügyben szintén megvádoltak.

A felszámoló ingyen szállította autójával a bírónőt, intézte a szervizmunkákat és más ügyeket, a megtakarításaival kapcsolatos, továbbá az ő érdekeltségébe tartozó cég ügyeit is.

Az is kiderült, hogy Dr. K-né dr. J. J. a felszámoló költségére vett részt egy háromnapos disznótoros rendezvényen. A bírónő itt a felszámolótól két eljáráshoz kapcsolódóan 150 ezer, illetve 125 ezer forintot kért és kapott.

Ennek fejében a bírónő a felszámolót több esetben a lakásán fogadta, ahol a folyamatban lévő, az őt érintő ügyekről is rendszeresen egyeztettek, a bírónő beadványokat is átvett tőle.

Dr. K-né dr. J. J. bírói esküjét folyamatosan megszegve, a felszámolót érintő ügyekben részrehajlóan, annak befolyását elfogadva, sorozatosan jogtalan előnyöket biztosítva járt el.

A bírónőt és a felszámolót tavaly júniusban hallgatták ki először gyanúsítottként, akkor tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.