Révész: Az elvakultság beszél belőle

2012.11.28. 19:23

Az Indextől értesült Révész Máriusz fideszes képviselő, hogy Debreczeni József új könyvében azt állítja, hogy 2006-ban a rendőrök nem is verték meg, és csak részegen támolygott október 23-án az utcán.

Révész először visszakérdezett: "Pereljem be?" Majd választ is adott magának: "Megtehetném, de inkább sajnálom. Olyan elvakultság beszél Debreczeni Józsefből, hogy még azt is kiirtja belőle, hogy a tényszerűen bizonyított eseményeket ne próbálja megkérdőjelezni."

Révész szerint nagyon nagy baj, hogy hat évvel a 2006-os események után sem a történtek tisztázására törekszenek. "Olyan, mintha a jobb- és a baloldal nem ugyanazt az adást nézte volna."

Révész Máriusz  a verés után a Baleseti Sebészeten
Révész Máriusz a verés után a Baleseti Sebészeten
Fotó: Huszti István

Szerinte ha Debreczeni könyve annyi valóságot tartalmaz, mint amennyit róla írt, akkor annak nem sok köze lehet a tényleges történésekhez.

Révész emlékeztetett, hogy a rendőrség ugyan először azt terjesztette, amit Debreczeni is állít most, de később elismerték, hogy mindkét fejsérülését és lapockatörését is ők okozták. Mindezért pedig bocsánatot is kértek tőle.

Az őt bántalmazó rendőröket és családtagjaikat egyébként 2011 októberében meghívta a parlamentbe Révész Máriusz, miután felfüggesztett börtönre ítélték őket.