Hárman meghaltak a 86-os főúton

2012.12.07. 08:28 Módosítva: 2012.12.07. 13:44

Hárman meghaltak, amikor három teherautó összeütközött péntek reggel a 86-os főúton, Körmend közelében, közölte a Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A baleset a főút 8-as kilométerénél történt, egy sérült is van, őt a mentők már kórházba szállították, a műszaki mentés és baleseti helyszínelés befejeződött.

Egy helyszínen járt olvasónk szerint egy lengyel, egy szlovák és egy magyar rendszámú teherautó karambolozott. Az utat várhatóan délig lezárják. Az MTI helyszínről származó, meg nem erősített információi szerint a baleset úgy történt, hogy az egyik teherautót a másik vontatására készítették elő, eközben a harmadik, a szlovák tehergépkocsi hátulról beléjük rohant, elgázolva a műveletet irányító, az úttesten álló két embert, valószínűleg az egyik teherautó utaskísérőit. A harmadik áldozat feltehetően az ütköző jármű utasa.

A tűzoltók jegesedést tapasztaltak a 86-os főút érintett szakaszán, a közútkezelő szerint viszont kizárt, hogy jeges lett volna az út. A Magyar Közút Vas megyei igazgatóságának ügyeletese szerint a burkolat száraz, helyenként legfeljebb sónedves lehet, mivel a baleset a körmendi körforgalom közelében történt, ezen a szakaszon pedig az éjszaka sószórást végeztek. Helyszínen járt olvasónk azt mondta, hogy az út inkább túl volt sózva, nem látott jegesedést.

Baleset Kulcs és Adony között is

Hatan súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg a 6-os főúton Kulcs és Adony között, ahol két autó karambolozott. Az útszakaszon teljes útzár volt, amelyet dél előtt oldottak fel. A helyszínre több mentőautó és mentőhelikopter is érkezett. Kerülni az M6-os autópálya felé lehet.

Az M6-os 64-es kilométerénél, a rácalmási csomópont közelében egy kamion az elválasztó sávba hajtott. A műszaki mentés miatt mindkét irány belső sávját lezárták, írja az Útinform.

Csütörtökön rövid idő alatt sok súlyos baleset történt. Reggel hárman vesztették életüket, Jász-Nagykun-Szolnok megyében mentőautóba rohant egy teherautó, Somogyban egy tűzoltóautó is felborult.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint a mentők nyolcvanöt embert láttak el csütörtökön, tizennyolc embert kórházba kellett vinni, ketten szenvedtek szén-monoxid-mérgezést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport