Leáll a busz Dombóváron, Tamásiban

2012.12.18. 19:01

Nem lesz autóbusz-közlekedés 2013. január 1-jétől Dombóvár és Tamási városában és vonzáskörzetében, közölte a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet kedden.

A közlemény szerint a kedden Dombóváron és Tamásiban a megtartott munkásgyűléseken a munkavállalók eldöntötték, hogy „a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójánál, a Gemenc és Környéke Busz Kft.-nél 2013. január 1-jétől nem kívánnak tovább dolgozni”. A döntést azért hozták meg, mert az alvállalkozó és a Gemenc Volán között megkötött alvállalkozói szerződés 2012. december 31. napjával megszűnik.

A szakszervezet közölte azt is, hogy az alvállalkozó a munkavállalói után „18 hónapja nem fizette meg a járulékokat, április óta nem számol el a munkabérrel és a kollektív szerződésben előírt béren kívüli juttatásokat sem fizeti ki a munkavállalóknak”. Viszont a közlemény szerint a szakszervezeti tagdíjakat levonja, de „ezt a pénzösszegeket sajátjaként kezeli, és nem utalja át a szakszervezet bankszámlájára”, ami a munkavállalók szerint „egyértelműen sikkasztás”.

A szakszervezet szerint  a Gemenc Volán Zrt. hibájából áll le az autóbusz-közlekedés Dombóváron és Tamásiban január elsején. „Nem lehet a mai napon tudni, hogy ez az állapot meddig fog tartani” – zárul a közlemény.