Az Adatvédelmi Hatóság vizsgálja a diákok balatonalmádi listázását

2012.12.20. 18:48

Hivatalból indított hatósági eljárást szerdán Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke annak megállapítására, hogy a Balatonalmádiban működő Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban jogellenesen kezeltek-e személyes, illetve különleges adatokat.

A NAIH munkatársai csütörtökön helyszíni ellenőrzést tartottak. A hatóság várhatóan januárban hoz határozatot az ügyben.

A vizsgálat előzetes megállapításai alapján nem világos, hogy az iskola igazgatójának a diákokkal és tanárokkal folytatott megbeszélései pontosan miként történtek - írták a közleményben.

A hvg.hu kedden azt írta, hogy Balatonalmádiban működő gimnáziumban tájékozódnak a végzősök sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvbe veszik az általuk elmondottakat. A szülők a portálnak azt mondták, hogy gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, és arról faggatták őket, beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket erre, és a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. A tanárok visszautasították a vádakat.