Szén-monoxid ölt meg egy nőt a 15. kerületben

2012.12.26. 19:17

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy negyven év körüli nő szerda délután a főváros 15. kerületében. A család többi tagja kórházba került, az ő állapotuk azonban stabil - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint az eszméletlen nőre lakásuk fürdőszobájában családtagjai találtak rá, akik - a mentők irányítójának telefonon keresztül nyújtott segítségével - elkezdték az újraélesztési kísérletet, amit a kiérkező mentők folytattak, ez azonban eredménytelen volt.

Eközben a többi ott-tartózkodó is fejfájásra, szédülésre panaszkodott, így egyértelművé vált, hogy szén-monoxid-mérgezés okozhatta a halálesetet.

A mentők négy felnőttet - két férfit és két nőt -, valamint egy kisfiút és egy kislányt enyhe tünetekkel, de stabil állapotban megfigyelésre kórházba szállítottak - közölte Győrfi Pál.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Lenvirág utcai kétszintes családi házban a kiérkező tűzoltók életveszélyes mennyiségű szén-monoxid-koncentrációt mértek. Az épületet átszellőztették, a gázkészülék és az eset körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik - tette hozzá.