Budai plázában vadásztak tehetős idősekre

2013.01.20. 10:52

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) II. kerületi kapitánysága csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 40 éves K. József, a 34 éves T. Erzsébet Piroska, valamint a 32 éves B. András ellen. A BRFK vasárnapi közleménye szerint december 29-én, délután fél hat körül egy II. kerületi társasházban a két gyanúsított férfi rátámadt egy idős nőre, és elvették az értékeit. A nyomozók szerint a támadás előtt egy II. kerületi bevásárló központban figyelték ki a sértettet, és követték őt.

Hasonló eset történt január 11-én is. A rendőrség szerint a rablók szintén egy II. kerületi bevásárló központban figyelték ki áldozatukat, követték, és a lakásánál értékei átadására kényszerítették. Ezúttal az idős nő súlyosan megsérült a támadásban.

A rendőrök végül január 18-án kora este fogták el a három gyanúsítottat egy fővárosi üzletközpont közelében. A közlemény szerint többek közt a kamerafelvételek elemzése vezetett az elfogáshoz. A gyanúsítottakat kihallgaták, és őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.