Nem sztrájkolnak a mozdonyvezetők

2013.01.21. 17:51

Elálltak a mozdonyvezetők a január 24-ére meghirdetett sztrájktól, mivel a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. hétfőn konstruktív megállapodást kötött a Mozdonyvezetők Szakszervezetével a kért munkakörülmény-javító intézkedésekről.

A MÁV közleménye szerint hétfőn a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) megállapodást írt alá, amelyben a vasúttársaság vállalta, hogy több pontban is eleget tesz a szakszervezetnek a mozdonyvezetők munkakörülményeinek javítására vonatkozó kérésének. A MOSZ pedig azt vállalta, hogy ezen kérdések kapcsán sem most, sem két éven keresztül nem hirdet sztrájkot.

A vasúttársaság hangsúlyozta: a szűkös gazdasági erőforrások ellenére igyekeznek javítani a mozdonyvezetők munkakörülményeit. A munkáltató a következő időszakban egyebek közt klímaberendezést szerel fel több mint száz vontatójárműben, korszerűsíti a mozdonyvezetői munkahelyeket, szükség esetén javítja a nyílászárók szigetelését.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) tavaly december 6-án közölte, hogy a küldöttközgyűlésük munkabeszüntetésről döntött: az első kétórás sztrájkot 2013. január 24-re hirdette meg. Az érdekképviselet akkor azzal indokolta döntését, hogy a munkáltató elutasította a kollektív munkaügyi vitára tett kezdeményezését a munkakörülmények javításáról.