Tizenkét házba tört be, elfogták

2013.01.25. 17:00 Módosítva: 2013.01.25. 17:06

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint a Békés megyei Eleken tizenkét házba tört be, többségükbe tavaly november óta. A megyei rendőr-főkapitányság honlapján olvashatóközlemény szerint az elkövető elsősorban pénzt keresett, de ezen kívül minden olyan tárgyat összeszedett, amelyet később eladhatónak gondolt.

Műszaki cikkeket, kerékpárt, ékszereket, szerszámokat, kisgépeket lopott el. Volt olyan ház, ahonnan más egyéb mellett három üveg bor és egy henteskés is eltűnt. Az épületek ajtaját a magával vitt szerszámok segítségével feszítette fel, törte be, így rongálással is minden helyszínen több ezer forint kárt okozott.

A férfit a gyulai és eleki rendőrök január 23-án este fogták el, majd vették őrizetbe, egy társát szintén elfogták. Betöréses lopás miatt indult  eljárást az ügyben, és kezdeményezték az eleki férfi előzetes letartóztatásának elrendelését.

Komárom-Esztergom megyében szintén elfogtak egy sorozatbetörőt a héten. A rendőrség közleménye szerint az esztergomi férfi Esztergom-Kertvárosban tört be két családi házba csütörtökön, onnan különböző tárgyakat ellopott el, majd azokat eladta. Amikor kihallgatták, további bűncselekmények elkövetését is beismerte, és megnevezte azt is, akinek a lopott holmit továbbadta. Őt szintén elfogták, orgazdaság miatt indult ellene eljárás.