Hajléktalant gyanúsítanak a kanizsai gyilkossággal

2013.01.28. 16:25

A rendőrség nem kommentálta, az ügyészség azonban megerősítette, hogy a hétvégén elfogták a múlt csütörtöki nagykanizsai emberölés gyanúsítottját, egy hajléktalan férfit.

Az emberölés ügyében a rendőrség hétfőn indítványozta a főügyészségnek a gyanúsított, egy hajléktalan előzetes letartóztatását.

A vádhatóság az indítvány alapján kedden dönt arról, hogy a bíróságnál kezdeményezi-e az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. Az őrizetbe vételétől számított 72 óra szintén kedden jár le.

Mindezek alapján kiszámítható, hogy a férfit szombaton fogták el a rendőrök.

Az eddig ismert adatok szerint múlt csütörtök délután Nagykanizsán egy lakatlan, Teleki utcai épület egyik lakásában megöltek egy középkorú asszonyt, akinél semmiféle iratot nem találtak.

A rendőrséget és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott ki. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony meghalt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a nőt több módon is súlyosan bántalmazták.

Az áldozatot másnapra sikerült azonosítani: egy 46 éves zalaegerszegi nő, aki élettársával lakott Nagykanizsán. A rendőrség a férfit is megtalálta, de arról nem adott információt, hogy az élettársnak köze lehet-e a bűncselekményhez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport