Adósságrendezési eljárást kért Tiszafüred

2013.01.31. 21:29

Adósságrendezési eljárást kezdeményezett önmaga ellen Tiszafüred önkormányzata – közölte honlapján a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város helyhatósága.

"Mivel az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló, 1996. évi törvényben leírt helyzet több mint 90 napja fennáll Tiszafüreden, ezért a képviselő-testület köteles az eljárást önmaga kezdeményezni" – olvasható a január 29-ei ülésen készült jegyzőkönyv kivonatában. A testület megbízta a polgármestert, hogy az eljárást a szükséges dokumentumok benyújtásával azonnal kezdeményezze a Szolnoki Törvényszéken.

Rentzné Bezdán Edit helyettes jegyző a döntés részleteiről csütörtökön nem nyilatkozott, míg Ujvári Imrét, az önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjét az MTI nem tudta elérni.

Az ügy hátterében az áll, hogy tavaly december 17-én fegyelmi eljárást indított Pintér Erika független polgármester ellen Tiszafüred képviselő-testülete, és az eljárás idejére felmentette őt a munkavégzés alól.

A fegyelmi eljárás azzal indokolták, hogy a polgármester folyamatosan megszegte a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996-os törvény előírásait, elmulasztotta az abban foglaltak végrehajtását, és ezzel akadályozta a képviselők munkáját. Pintér Erika polgármester a munkavégzés alóli felmentése miatt a bírósághoz fordult jogorvoslatért, de azt a bíróság a keresetét elutasította.