Főnöke előfutáraként jelent meg Liebmann Katalin

2013.02.01. 12:02
Zárt ülésen választotta meg Liebmann Katalint a XV. kerület képviselőtestülete a helyi médiacég felügyelőbizottsági elnökévé. Liebmann eddig a Főpolgármesteri Hivatalban volt kulturális főtanácsadó Csomós Miklós főpolgármester-helyettes mellett. Csomós politikai karrierje véletlenül a pont XV. kerületben indult, és a hírek szerint 2014-ben is ott akar országgyűlési képviselő-jelölt lenni.

Információink szerint a XV. kerületi önkormányzat szerdai ülésén zárt ajtók mögött választották meg a kerület tulajdonában lévő XV Media Nonprofit Kft. új felügyelő bizottsági elnökét, Liebmann Katalint.

Liebmann Katalin az 1990-es években a Magyar Televízió műsorvezetője volt, majd MDF képviselőjelöltjeként a politika felé fordult. A Független Kisgazdapártban egészen a fővárosi elnökségig vitte, amikor szétesett a párt, és kizárták. Az utóbbi időszakban az Echo Tv munkatársa volt.

A kormányváltás után a fővárosnál kapott új szerepkört, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes vette maga mellé kulturális főtanácsadói megbízatással. Tavaly azzal került a hírekbe, hogy ebben a pozíciójában 600 ezer forintos jutalmat kapott 2011-es teljesítményéért.

A XV. kerületben az új állásban ennél jóval kisebb fizetésre, havi bruttó 85 ezer forintra számíthat. A felügyelő bizottság elnöki posztját azért kellet újra betölteni, mert a helyi tévét, weboldalt és újságot összefogó 50 milliós forgalmú cég eddigi elnöke két hónap után bejelentette, hogy frissen kapott főállása összeférhetetlen az önkormányzati megbízatással.

Liebmann eddig nem dolgozott a XV. kerületi önkormányzatban, jelenlegi főnöke viszont annál inkább.

A Sátoraljaújhelyen született Csomós Miklós 1996 és 2002 között Fidesz frakcióvezetőként a XV. kerületi önkormányzati képviselője, a következő ciklusban pedig a pénzügyi bizottságnak külsős tagja volt. A hírek szerint 2014-ben ismét visszatérne a kerülethez, ahol országgyűlési képviselőségért indítaná a Fidesz.