Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utcára hív a Jobbik a magyar-román miatt

MTI/Index
2013.02.05. 19:06
A Jobbik szerint igazságtalan, felháborító és nem a sportról, hanem a politikáról szól a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottságának döntése, amely szerint zártkapus marad a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező.

Szilágyi György, a párt képviselője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egyes szervezetek és emberek "hazug, lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen és próbálják antiszemita országnak beállítani", a FIFA pedig ezzel a döntésével ennek a kampánynak segít, megbüntetve egész Magyarországot.

Hangsúlyozta: a Jobbik továbbra is támogatja azt a szurkolói kezdeményezést, hogy március 22-én a Puskás Ferenc Stadion környékén közös szurkolással buzdítsák a válogatottat.

Délutáni közleményében a párt már arra kérte fel a magyar embereket és civil szervezeteket, hogy "közösen álljanak a szurkolói demonstráció mellé: több tízezer torok buzdítsa a nemzeti válogatottat az utcáról és hozza tudtára a FIFA-nak és Európának, hogy nem lehet minket csak úgy eltaposni."

Hétfőn utasította el a FIFA az MLSZ kérelmét, hogy a magyar-román vb-selejtezőt ne kelljen zárt kapuk mögött rendezni. Noha a Magyar Labdarúgó Szövetség a FIFA céljaival maximálisan egyetért, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatja. Így az MLSZ a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult. Több jogorvoslati fórum már nincs.

A FIFA fegyelmi bizottsága a tavaly augusztus 15-i, Izrael elleni barátságos meccsen tanúsított rasszista, antiszemita és politikailag provokatív szurkolói viselkedés miatt büntette meg a magyar szövetséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!