Tatabánya megunta a koszos vasútállomást

2013.02.25. 09:35

Tatabánya önkormányzata április elsejétől átveszi a városközpontban található vasútállomás és egy vasúti megállóhely üzemeltetését a MÁV-tól, közölte hétfőn Schmidt Csaba, a polgármester. Elmondta, hogy hosszú ideje nagyon elégedetlen a lakosság mindkét létesítmény műszaki, esztétikai és higiéniai állapotával, de amíg a MÁV Zrt. kezelésében állnak, az önkormányzatnak nem lehet beleszólása az üzemeltetésbe.

Az átvétel után először a legsürgősebb javításokat végzik el. A városközponti állomáson kritikus a főlépcső és az illemhelyek állapota, a vágányokhoz vezető folyosó több helyen beázik, illetve nincs beüvegezve, a hó és a jég eltakarítása nem megoldott, sorolta a polgármester. A város becslései szerint évi tízmillió forintnál is többet kell fordítani az utasok számára is elfogadható esztétikai és tisztasági színvonal megteremtésére. A MÁV vállalta, hogy hatmillió forintot átad az önkormányzatnak, a többi pénzt pedig a városi költségvetésből teremtik elő.

Az önkormányzat megállapodott a MÁV-val, hogy a jövőben partnerként működnek együtt a városban lévő vasútállomások fejlesztésében. A polgármester hozzátette: tervezik a Biatorbágy-Tata vasútvonal rekonstrukcióját, ennek része lenne a tatabányai főpályaudvar teljes átépítése és egy vasútállomás átköltöztetése is.