Injekciótűs rablót fogtak a szolnoki rendőrök

2013.03.12. 20:43

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy újszászi férfit, aki a rendőrség szerint több alkalommal is injekcióval kábított el, majd rabolt ki egy helybeli lakost, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Veres Éva kedden. A 64 éves sértett egy hete tett bejelentést a rendőrségen.

Elmondta, hogy megjelent nála egy ismeretlen férfi, aki az értéktárgyait követelte, és amikor ő nem volt hajlandó átadni azokat, akkor a támadó bántalmazta, majd kábító hatású injekciót adott be neki, amitől öntudatlan állapotba került. Miután magához tért, látta, hogy a lakásából hiányoznak különféle berendezési tárgyai.

A sértett azt mondta: ezután még kétszer visszatért hozzá a tettes, értékeket követelve újból megverte, majd a korábbihoz hasonló módon ismét elkábította. Az elkövető a lakásból műszaki berendezéseket, kerékpárt és nyugdíjasigazolványt vitt magával. A rendőrök a bejelentés után órákon belül elfogták T. Gyula 41 éves helyi lakost, aki szerintük megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A lakásán házkutatást tartottak, és nagy mennyiségű, orvosi felhasználásra előállított kábító hatású anyagot tartalmazó fecskendőre bukkantak. Az eltulajdonított értéktárgyak egy részét is megtalálták. A férfit őrizetbe vették, majd a Szolnoki Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, elkövettek-e más bűncselekményt is a kábítószergyanús anyag felhasználásával.