Még mindig bajlódnak az árammal

2013.03.14. 20:09
Térkép, Galéria, Videó
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Csütörtök este fél nyolctól minden járműforgalmat megtiltottak az M7-es autópálya zalai szakaszán, valamint az M70-es autóúton. A korlátozás az M7-es autópályán a megyehatártól Letenyéig tartó szakaszon, továbbá az M70-es autóút teljes hosszán mindkét irányra érvényes. (MTI)

  • Csak a nyugat-dunántúli balesetek következtében. Végleges adatok még nincsenek, mert jelenleg is folyamatosan dolgoznak a mentők. Mostanáig egyértelműen Nyugat-Magyarországon volt a legkritikusabb a helyzet, de mostanra a főváros térségében és kelet felé is megszaporodtak a balesetek. a legnagyobb baleset az M7-es autópályán Polgárdi térségében történt, ahová 21 mentőautót riasztottak, illetve a helyszínre vonult a veszprémi tömeges baleseti egység is. Ebből az egy balesetből összesen 37 sérültet szállítottak kórházba, egy ember a helyszínen életét vesztette. A sérültek közül 16-an súlyos, 21-en könnyű sérüléseket szenvedtek. Őket Veszprémbe, Siófokra és Székesfehérvárra szállították kórházba. (MTI)

  • Legalábbis erről tanúskodik az Esti Hírlap akkori száma. A szép találat a Nosztalgia villamosozás Facebook-csoport érdeme.

    hovi
    Fotó: Nosztalgia villamosozás / Facebook
  • Az autópálya Győr felé vezető oldalán, a 34-es és 36-os kilométerszelvény között keresztbe fordult egy kamion. A forgalom már Budapesttől torlódik. Ráadásul az autópályán szintén a Győr felé vezető oldalon a 83-84-es kilométerek között fél méteres hótorlaszt emelt a szél az útra. Az autópályáról nem lehet lehajtani Komárom felé és ugyanitt felhajtani Budapest irányába, mert a 13-as számú főutat lezárták.(MTI)

  • Nincs áramszolgáltatatás Borsod-Abaúj-Zemplénben a Bodrogközben és a Taktaközben a viharos eredetű szél miatt. Ráadásul a környéket nehezen lehet megközelíteni, ezért lassan állhat csak helyre a szolgáltatás.

  • A 12-es és a 14-es villamosok ismét teljes vonalhosszukon közlekednek, írja a BKK.

  • A télies időjárás miatt a Kossuth tér helyett a református Nagytemplomban rendezik meg az önkormányzati megemlékezést március 15-én. A templomban fog majd beszélni Kósa Lajos polgármester is. Az ünnepség végén viszont meg fogják koszorúzni Kossuth szobrát a főtéren.  Az első alkalommal megrendezni tervezett Piac utcai gyalogos felvonulás pedig nem költözik a templomba, hanem elmarad. (MTI)

  • Az Időkép vesztegelő munkatársával közölték a rendőrök, hogy egész éjszakára szóló, teljes útzárat rendeltek el a várost az M7-essel összekötő 67-es úton. Azt is javasolják az autósoknak, hogy foglaljanak szállást Kaposváron. Éppen ma délután adott ki közleményt amúgy a Magyar Turizmus Zrt., hogy egyre többen vesznek részt belföldi utazásokon, de alighanem nem ilyesmire gondoltak.

  • A 12-es villamosok helyett potlóbuszok járnak áramellátási gondok miatt, írja a BKK Facebookon. Hasonló a helyzet a 14-es villamosokkal Angyalföld kocsiszín és Káposztásmegyer állomások között. A 69-es villamosok ákospalota, MÁV-telep és Újpalota, Erdőkerülő út állomások között nem járnak baleset miatt, itt szintén busz helyettesít.

  • A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja a Megyei Védelmi Bizottság kérésére az alakulat várpalotai Átvonuló Nőtlen Szállóján biztosít éjszakai szállást azoknak, akik a rendkívüli időjárási helyzet miatt nem tudtak hazajutni a településről. A Védelmi Bizottság a várpalotai Jószerencsét Művelődési Otthonban jelenleg is várja azokat, akik élni kívánnak a lehetőséggel. A szálló 70 fő számára tud ellátást biztosítani - őket honvédségi járművekkel szállítják a szálláshelyre.Az érintettek többsége diák.  (MTI)

  • A Magyar Közút Zrt. közleménye szerint a hófúvás miatt lezárták a 37112-es számú
    út Vilmány és Hejce közötti szakaszát, ezzel pedig Hejce megközelíthetetlenné vált.

  • Pillanatra megtörve az útinform vonalat, egy szám Zappától, amiben arról énekel, hogy ne együk meg a sárga havat. Ez még jól jöhet bárkinek, aki a hosszú hétvége első estéjén szórakozni indul.

  • A viharos erejű szél és az ónos eső miatt lezárták Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 37-es számú főút Gesztely és a taktaharkányi bekötőút közötti szakaszát. A 3-as számú főúton is útzár van Ináncsnál, itt kamion és személygépkocsi ütközött. (MTI)

  • Hamar újra havasak lesznek a megtisztított szakaszok is. A FKF Zrt. közleménye szerint munkagépeik folyamatosan takarítják a fővárosi utakat. Elsőnek az 1200 kilométer osszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, az egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgoznak, utána jöhetnek a mellékutak.

  • A március 15-i ünnepségek idején többfelé várható havazás és a viharossá fokozódó szél miatt hófúvás is. A hosszú hétvége további részében már csak jelentéktelen hózáporokra kell számítani, de ezzel együtt komoly lehűlés várható, éjszaka néhol mínusz 12 foknál is hidegebb lehet. (MTI)

  • Tatabánya környékén mért ennyit az Időkép egy észlelője, míg Vértesszőlősön 25 centimétert mértek. Ugyanakkor a pontos mérést nehezíti a viharos erejű szél.

  • Például a Klapka című rockmusical bemutatója. És a díszalegység-felvonulás is. Az ünnepi megemlékezés pedig zárt helyre, a Richter-terembe kerül, csak koszorúzni mennek ki majd a résztvevők az eredeti helyszínre.

  • Az FKF Zrt. közleményben keres hómunkásokat, csütörtök este 10 és reggel 6 óra között 3750 forintot fizetnek a jelentkezőknek, míg a nemzeti ünnep miatt emelt összeget, 3950 forintot fizetnek a reggel 6 és délután 2 között dolgozóknak. A jelentkezés módjáról információk az FKF honlapján találhatóak.

  • Árokba csúszott autót és sarkvidéki állapotokat filmezett le az Időkép egyik munkatársa.

  • A 13-as útról a kamionforgalmat a Komárom és az M1-es autópálya közti körforgalomnál a Komáromot elkerülő útra terelik a csütörtöki havazás miatt, Kisbérnél pedig a 81-es és 13-as számú főút kereszteződésénél a kamionokat visszafordítják a 81-es számú főútra. A tehergépjárművek számára a komáromi ipari park parkolóját jelölték ki várakozóhelyként (MTI)

  • A kora délutáni óráktól több helyütt jégpáncél és hó borítja sok helyütt az utakat Baranyában. A rendőrség azt tanácsolja, aki teheti, ne induljon útnak. A délutáni órákban lezárták a 6-os főút Tortyogó-Kővágószöllős közötti szakaszát, és elterelik a forgalmat, ezért Pécs és Szigetvár irányából közlekedők számítsanak torlódásra.

    További fő- és mellékutakat zártak le a forgalom elől Zalában is: teljes útzár van érvényben a Baglad és Nemesnép közötti úton, a 75-ös, 76-os főutak körforgalma és az Alsópáhok közötti szakaszon, a Bak és Zalatárnok közötti úton, az Alsó- és Felsőpáhok közötti úton, valamint a 76-os főúton Zalacsánytól Sármellékig. Keszthely térségében továbbra is kritikusak az útviszonyok, a 75-ös és a 76-os főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszán nem javasolt a közlekedés, a 7-es főút pedig nehezen járható, itt több helyen is elakadásokra lehet számítani (MTI)

  • Az M7-esen történt tömegbalesetben egy ember meghalt, több mint negyvenen szenvedtek könnyű- és súlyos sérüléseket. A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint 30 személygépkocsi, 8 kisteherautó és 9 nyerges vontató ütközött össze. A sérültek kórházba szállításában a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek. (MTI)

  • Olvasónk jelezte, hogy Szerencs és Sárospatak között nagyjából húsz autó lehet jelenleg is az árokban. Sárospatak és Sátoraljaújhely között egy busz is beborult. Ráadásául mindehhez jeges eső társul és orkán erejű szél fúj, képtelenség elbújni a leszakadó gallyak elől.

  • Egy olvasónk küldte be a videót, amin azt látni, hogyan érte el a márciusi hóvihar Pécs egyik buszpályaudvarának környékét.

  • Jelezte egy olvasónknak telefonon testvére, aki 5 órája indult el Budapestről, de még mindig nem érkezett meg az osztrák fővárosba. Ahol esetleg lehet valamennyit mégis haladni, ott is maximum 30 kilométeres sebességgel.

  • Viharos erejű szél és a jegesedés, illetve a fakidőlések következtében jelentkező vezetékszakadások miatt a Nyíregyházától északra fekvő területen, a Nagyhalász - Ibrány - Rakamaz háromszögben lévő településeken szűnt meg az áramszolgáltatás. Az üzemzavar akár péntek reggelig is eltarthat. (MTI)

  • Két személygépkocsi ütközött a 7-es számú főúton Martonvásár és Tárnok között, a balesetben egy ember életét vesztette. A 38-as kilométerszelvénynél egy Martonvásár irányába tartó autó vezetője elvesztette uralmát járműve felett, majd összeütközött a szemközti sávban érkező személygépkocsival. A megcsúszó autót vezető nő a helyszínen életét vesztette, a másik sofőr megsérült. A két járműbe egy harmadik autó is belecsúszott. A főút Martonvásár és Tárnok közötti szakaszát lezárták a helyszínelés idejére. (MTI)
  • A rendőrség azt kéri, senki ne induljon útnak gépkocsival a rossz időjárásra való tekintettel. Különösen érvényes ez azokban a megyékben, ahol korábban piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. (MTI)

  • Közel négyszáz fogyasztónál nincs áram Dombóváron, mert a havazás miatt egy trafóházban zárlat keletkezett. Várhatóan egy óra alatt sikerül helyreállítani a rendszert (MTI)

  • Somogyaszaló és Kaposvár között, a Deseda-tónál több gépkocsi és kamion csúszott az árokba, emiatt a forgalom egyik irányba sem tud haladni (MTI)