Elítélték a bankautomatákat felrobbantó románokat

2013.03.20. 12:56

Kilenc év nyolc hónap, illetve tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán két román férfit, aki 2009-ben és 2010-ben összesen négy bankautomatát robbantott fel az Alföldön.

A két, korábban már büntetett, 39 esztendős román férfi 2009 őszén határozta el, hogy bankautomatákat felrobbantva próbál nagyobb összeghez jutni. A vádlottak a bűncselekményekhez robbanóanyagot szereztek be.

2009. októberében Hajdúszoboszlón az UniCredit Bank egyik automatáját próbálták meg feltörni, de a pénzes kazetta nem nyílt ki eléggé, s zsákmány nélkül távoztak. Az okozott kár meghaladta a 4 millió forintot.

2010. márciusában Nagykállón egy OTP-s pénzkiadót akartak kifosztani, de a riasztó megszólalt, így a vádlottak a helyszínről ismét zsákmány nélkül menekültek el. Másnap az OTP egy derecskei automatájának a feltörését és kifosztását kísérelték meg, de a berendezés nem nyílt ki, ekkor az okozott kár mintegy 3,3 millió forint volt.

2010. szeptemberében Gyomaendrődön egy OTP-fiókhoz mentek, ahol robbantással összesen 12,8 millió forintot tulajdonítottak el, a kár ismét mintegy 3,3 millió forint volt.

A táblabíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette, robbanószerrel való visszaélés miatt bűnösnek találta a két férfit, akit a fegyházbüntetés mellett a pénzintézetek kárának megfizetésére is köteleztek, valamint tíz évre kiutasítottak Magyarországról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport