Megtört a hummeres gázoló

2013.03.25. 09:08

Fordulat történt a Kenéz Imre motoros rendőrt elgázoló Thomas B. ügyében. A sajtó kizárásával történt szembesítésen, a baleset rekonstruálása közben az osztrák férfi megtört, és többször is bocsánatot kért a halott rendőr járőrtársától − írja a délmagyar.hu.

Szegeden, egy rendőrségi telepen tartotta meg az ügyészség a szembesítést, ahol az eredeti autókat használva rekonstruálták, hogyan fogták el Thomas B.-t, miután Apátfalván halálra gázolta a rendőrt. A gyanúsított korábban mindent tagadott, azt mondta, hogy csak védeni próbálta magát a záporozó lövésektől, amikor kiszállt az autójából. A férfi áldozatnak tartotta magát, rossz testi-lelki állapotára hivatkozott, hiszen elfogása óta közel harminc kilót fogyott.
A lap szerint a szembesítésen megdőlt a védelem állítása, miszerint Thomas B. azért gázolta el Kenéz Imrét, mert járőrtársa könnygázt fújt az osztrák sofőrre. A szembesítés nyolc órán át tartott, szemtanúk szerint az osztrák nagyon megviselt volt, azt mondta, „az életemben sok mindent nem így kellett volna csinálni".
 
Az esetről itt olvashat részleteket.