Reggel is folytatódhat a havazás

2013.03.26. 23:04

Kedd estére új erőre kapott a hétfő délelőtt óta tartó havazás, és az idokep.hu előrejelzését, miszerint hajnalra 10 centi friss hó is hullhat, sok helyen már éjszaka felülmúlta a kitartó havazás. Van, ahol a hóréteg magassága hétfő reggel óta a 30 centit is elérte.

Szerdán többnyire borult lesz az ég, a nyugati és a déli országrészben vékonyodik el a felhőzet, de csak csütörtökön várható, hogy átmenetileg fel is szakadozik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami szerint eleinte még többfelé, később pedig egyre inkább az ország északi és keleti részében számíthatunk további ismétlődő, váltakozó intenzitású havazásra.

Eleinte néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és mínusz 5 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig mínusz 1 és plusz 4 fok között várható – írja a met.hu. Az idokep.hu szerint hajnalban helyenként párássá válhat a levegő.

Bár a héten fokozatosan melegedni kezd az idő, péntektől vasárnapig sok eső és zápor, néhol havazás várható, a hét legvégén viszont a legmagasabb nappali hőmérséklet akár 12 fok is lehet.