Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Átadja a kulcsokat a Sirály a fővárosnak

2013.04.04. 07:58 Módosítva: 2013-04-04 07:59:09

Péntekig át kell átadnia a Marom Kulturális Egyesületnek a Sirály nevű közösségi tér kulcsait és április 30-ig ki kell költöznie a fővárosi önkormányzat Király utcai ingatlanjából - írja a Magyar Hírlap. A lap csütörtöki száma szerint az önkormányzat és a hely képviselői szerdán megegyeztek az átadás menetéről.

Az épületet tavaly májusban lezárták, mivel a Sirályt működtető vállalkozásnak hat éve nem volt érvényes szerződése a tulajdonos önkormányzattal, a hely azonban ennek ellenére továbbra is zavartalanul üzemelt - olvasható a cikkben.

Március 23-án a Fővárosi Vagyonkezelő megbízásából biztonsági őrök hatoltak be a Király utcai épületbe. A biztonsági őröknek nem sikerült a bent lévőket kiszorítaniuk, a patthelyzetet végül Tarlós István oldotta fel, aki a zsidó pészachra és a keresztény húsvétra való tekintettel haladékot adott a Sirálynak az ünnepek végéig.

A Sirály később azt közölte, hogy a rendőrségi ellenőrzés semmilyen szabálytalanságot nem állapított meg, mindössze két személynek kellett megjelennie a VI. kerületi rendőrkapitányságon személyazonosságuk tisztázása érdekében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!