Árpád
-2 °C
4 °C

Lezárták a Keleti főbejáratát

2013.04.04. 10:22 Módosítva: 2013-04-04 13:49:29

A 4-es metró Baross téri állomásának építése miatt csütörtöktől lezárták a Budapest-Keleti pályaudvar főbejáratát és az épület előtti, az aluljáróba vezető lépcsőlejáratokat. Áthelyezik a buszok megállóhelyét is.

A vágányok és a MÁV-START alagsori jegypénztáraihoz vezető lépcsősor a munkálatok ideje alatt csak a pályaudvar oldalsó bejáratain közelíthetők meg a Kerepesi út illetve a Thököly út felöl.

A főbejárat lezárása előreláthatóan júliusig tart, de az alagsori pénztárak – az aluljáró átépítésig, várhatóan 2014 elejéig – továbbra is csak a csarnokból lesznek megközelíthetők.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága arra kéri az utazókat, hogy a vágányok és a pénztárak megközelíthetőségének változása miatt lehetőleg néhány perccel korábban érkezzenek meg a Keleti pályaudvarra, és figyeljék a kihelyezett utastájékoztató táblákat.

Áthelyezik a buszok megállóhelyét is a Keletinél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A BKK a Zugló felé tartó 5-ös, 7-es, 7E, 173-as, 173E, 907-es és 973-as buszjárat megállóját a Thököly útra helyezi át. A pályaudvar előtti területen gyalogosfolyosót alakítanak ki, amelyen át az ideiglenes buszmegállót is biztonságosan lehet megközelíteni.

A pályaudvar előtti térrészt sétálóövezetként kizárólag a gyalogosok használhatják majd a metróépítés befejezése után, ezért a most lezárt két lépcső végleg megszűnik. A felszín és az aluljáró kapcsolatát más helyen épülő új lépcsők fogják biztosítani - írta a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ március 22-én jelentette be, hogy lezárja a Baross tér alatt húzódó, a Rottenbiller utat a Fiumei úttal összekötő, kivilágítatlan gyalogos aluljárót. A BKK közlése szerint a Keleti pályaudvar környezetében a 4-es metró építéséhez kapcsolódóan a felszínen is munkálatok folynak. Az aluljáró is a munkaterület része, ahova hajléktalanok költöztek, „az elmúlt egy hónap során pedig számos tűzeset is történt itt az oda beköltözők által gyújtott tüzek miatt”. A felújított aluljárót előreláthatólag augusztusban vehetik ismét birtokukba a gyalogosok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?