Judit
2 °C
7 °C

Távozik Hoffmann Rózsa helyettese

2013.04.08. 15:51 Módosítva: 2013-04-08 15:52:41
Gloviczki Zoltán
Gloviczki Zoltán
Fotó: Beliczay László

Navracsics Tibor közigazgatási miniszter aláírta Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár felmentését, értesült az Index. Hoffmann Rózsa helyettes államtitkára véglegesen április 15-ével távozik posztjáról.

A döntés nem váratlan. A köznevelési törvény kidolgozásában jelentős részt vállaló Gloviczki Zoltán már tavaly októberben kérte felmentését. Akkor derült ki ugyanis, hogy Matolcsy György  megszorító csomagja miatt a 2013 szeptemberére ígért, jelentős béremeléssel járó pedagóguséletpálya bevezetése az ország gazdasági helyzete miatt 2014 januárjára tolódhat. A pedagógus szakszervezetek ezután jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítanak.

Hoffmann Rózsa marasztalta Glovczkit, akire a megfeszített törvényalkotási munka miatt továbbra is szükség volt. Akkor az a megállapodás született, hogy tavaszig marad a helyén, amíg fontos feladatait lezárja.

Úgy tudjuk, már sikerült is utódot találni Gloviczki helyére, de a nevét a tárca egyelőre nem hozza nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?