Aliz
6 °C
14 °C

Életfogytiglan a berettyóújfalui férjgyilkosnak

2013.04.09. 14:23

Jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a berettyóújfalui asszonyt, aki 2010-ben brutálisan meggyilkolta a férjét. A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a most 30 éves nőt. Leghamarabb 35 év után helyezhetik feltételes szabadlábra. Neki kell megfizetnie a több mint 10 millió forint bűnügyi költséget is.

Sápi Andrea fejlesztőpedagógusként dolgozott. 2005-ben házasodott meg. Férje bírósági titkár volt. Mindketten viszonyt folytattak másokkal is. A férj 2010 januárjában határozta el, hogy egyik kolléganőjével él tovább, és ezt közölte is a feleségével. A nő ekkor összeomlott, nem tudott belenyugodni a történtekbe.

Február 2-tól erős altatókat kezdett keverni egyre nagyobb adagokban férje ételébe és teájába. A férfi a mérgezés hatására egyre rosszabbul lett, folyamatos hányingerről, álmosságról, étvágytalanságról, gyengeségről panaszkodott. Az asszony tovább növelte a gyógyszer mennyiségét, az áldozat pedig szinte magatehetetlen állapotba került.

Február 8-án délután a nő összekötözte férje kezét, majd egy 15 centiméteres pengéjű késsel összeszurkálta. A férfi még ezt is túlélte, ezért az asszony lelocsolta gázolajjal, és meggyújtotta. A lángoló áldozat megpróbált kijutni a házból, a bejárati ajtót azonban zárva találta, így a fürdőszoba felé indult, hogy ott vízzel eloltsa magát. Beült az akrilkádba, de az lángra kapott, és fél órán át égett. Férje haláltusája alatt az asszony végig a házban volt, és miután elaludtak a lángok, megpróbálta a történtek nyomait eltüntetni.

Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában azt mondta: a vádlott mindent megtett azért, hogy a férje meghaljon. A táblabíróság az elkövetés elvetemült, kitartó módja miatt nem látott lehetőséget a büntetés enyhítésére.

A nő mindvégig tagadta a gyilkosság elkövetését. Azt mondta, hogy férje valószínűleg öngyilkos lett, vagy más ölte meg. A táblabíróság előtt is csaknem egy órán át bizonygatta, hogy ártatlan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?