Megint fideszes aláírásgyűjtőre támadtak

2013.04.13. 13:55 Módosítva: 2013.04.13. 15:41

Ismét megtámadták a Fidesz egyik aláírásgyűjtőjét. A rezsicsökkentés megvédése érdekében indított akcióban részt vevő önkéntest Budapesten, Békásmegyeren érte atrocitás szombaton - közölte a kormánypárt sajtóirodája az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Fidesz önkéntese az aláírásgyűjtésükről készített videofelvételt, amikor odalépett hozzá egy férfi, aki a Demokratikus Koalíció (DK) kitűzőjét viselte, erősen lökdösni kezdte a fiatalembert, és kiütötte a kezéből a kamerát. A Fidesz többi aktivistája ekkor rendőrt hívott, mire a támadó elhagyta a helyszínt - közölte a kormánypárt sajtóirodája, hozzátéve, hogy a rendőrség eljárást indított az ügyben.

A DK szerint egész másról van szó, közleményükben azt írják, a békásmegyeri térre ma reggel kiérkező fideszes aláírásgyűjtőket szemmel láthatóan meglepte, hogy a túloldalon a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Szolidaritás tagjai ruhákat és élelmiszert gyűjtenek és osztanak a rászorulóknak. „Az egyik fideszes aktivista kamerával venni kezdte a másik oldalon dolgozókat. Közülük az egyik férfi, aki nem tagja a DK-nak, de a párt szimpatizánsa, figyelmeztette a fideszest, hogy ne vegye őt kamerával, ehhez nem járul hozzá. Mire ő visszaszólt, hogy semmi köze hozzá és folytatta a felvételt. Ezután a kitűzős férfi odasétált és megpróbálta letakarni kezével a kamera lencséjét”. Az eseményeket elvileg felvette az egyik közeli bank térfigyelő kamerája is.

Volt már

Nem ez az első eset, hogy konkrét fizikai atrocitás éri a párt aktivistáit: a múlt héten két budapesti helyszínen is bántalmazták az aláírásgyűjtőket. Az eset a 17. kerületben, Rákoskeresztúr városközpontjában az egyik aláírásgyűjtő standnál történt, akkor két 50 év körüli nőre egy 50 év körüli férfi támadt rá. Ököllel kezdte őket ütni, egyikük arca komolyabban megsérült, ezért mentőt kellett hívni hozzá.

Gond volt a kampánnyal Kecelen is: a húsvéti szent mise után a katolikus templomban összeveszett a helyi plébános a katolikus közösséghez tartozó aktivistákkal, mivel azok a templom épületén belül állították fel az aláírásgyűjtő standot.