Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kocsis: Kétféle fiatal létezik Magyarországon

2013.04.13. 14:18
A tavasz új lendületet adott a Fidesz kommunikációs nagyágyúinak. Kocsis Máté szerint a szocialisták keselyűként köröznek a fiatalok felett, de a Fidelitas csapata képes magát megvédeni. Selmeczi Gabriella a teljes arzenált felvonultatta két bekezdésben.

"Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, törvénytelenkednek, kiabálnak és a kamerák kereszttűzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval, a másik csoport pedig az, amelynek képviselőivel ma találkoztam" - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidelitas országos választmányának ülése után az MTI beszámolója szerint.

Keselyűk a fiatalok felett

 

Ön fiatal? Melyik csoportba tartozik?

  • 3177
    Balhés, törvénytelenkedő, izgága
  • 1557
    Békés, csendes, hazaszerető
Az utóbbi csoport tagjai szerinte kevesebbet vannak a híradókban, kevesebbet szerepelnek, másképp tervezik szolgálni a hazájukat, dolgoznak szépen, csendben a háttérben, s mindent megtesznek azért, hogy igazságos, élhető, jobb lehetőséget biztosító jövőjük legyen a fiataloknak. "Alig hittük, hogy azok, akik eladósították és zaciba adták a fiatalok jövőjét 2002 és 2010 között, azok ismét keselyűkként köröznek a fiatalok jövője felett, és ismét a fiatalok felheccelésével próbálják meg a saját politikai hatalmukat bebiztosítani" - fejtette ki, utalva az Alig hitted című Ákos-dalra.
 
Kijelentette: "Az elmúlt hetek benyomásai is bennem voltak, amikor a Fidelitas választmányi ülésén ültem, s végtelenül megnyugtató volt látni ezeket a fiatalokat. Jó volt azt látni, hogy azok, akik megpróbálják még ma is félrevezetni a magyar fiatalok egy részét, olyan csapattal találják szembe magukat, akik meg tudják saját magukat és a nemzetet is védeni."

Selmeczi kitárazott

Miközben Kocsis Máté a Fidelitas ülésén fiatalokat tipizált, Selmeczi Gabriella sem pihent. A Fidesz szóvivője eddig is lelkiismeretesen vitte a szót, akár a rezsicsökkentés, akár a nyugdíjvédelem volt a téma, közéleti, beszédírói munkássága fájóan töredezett volt, hol a korábbi kormányok hibája kapott nagyobb hangsúlyt, hol a jobban teljesítő Magyarország képét festette fel részletesebben, máskor az emberek védelme volt a fókuszban. Igazi összegző, múlttal és jelennel számot vető írása váratott magára.

Egészen szombatig: a Fidesz-szóvivője ugyanis kora délután szinte a semmiből sajtóközleményt adott ki, amelyben nem csak egyszerű helyzetértékelést és perspektívát ad, de valóságos esszenciáját is korábbi gondolatainak, a különböző helyekről egyenként már ismerősen csengő mondatok tömény koncentrátumát. A tömör szöveg hasznos lehet azoknak is, akik az utóbbi néhány évről lemaradtak, de szívesen felvennék a politikai közbeszéd fonalát.

A baloldal képtelen Magyarország és a magyar emberek oldalára állni. A baloldal alig várja - sőt erősen asszisztál hozzá-, hogy hazánk ismét valami alaptalan lejárató hadjárat célpontja legyen. A Gyurcsány-Bajnai szövetség az, amely mindig bajt hozott az országra, amely tönkretette, kiárusította, eladósította, szétlopta, elszegényítette Magyarországot. A baloldallal és olyan emberekkel, mint Bajnai Gordon az ország és a magyar emberek mindig a rövidebbet húzták: az állam mindig veszített, a nemzeti vagyon apadt, a szegénység nőtt. 2010-re csaknem Görögország sorsára jutott az ország: pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomlás szélén álltunk. A magyar emberek döntésének köszönhetően azonban ma Magyarországnak van Európa egyik legstabilabb, legcselekvőképesebb kormánya.

A Fidesz-kormány egyaránt kiáll a nemzeti és az európai értékekért és az európai válság közepette is sikeresen vezeti ki az országot a gödörből. Magyarország ma jobban teljesít, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején és mint az európai országok általában: ma a magyar családok és vállalkozások terhei csökkennek, az ország pénzügyileg stabil, csökkenteni tudja adósságát, növelni tudja a foglalkoztatást, kisebb az infláció, többet ér a fizetés, a nyugdíj, mert ma Magyarország kiáll az érdekeiért. Mindemellett ma végre olyan erős alkotmánya van az országnak, amely elkötelezett az európai értékek és normák iránt és ugyanígy elkötelezett a magyar családok, a nemzeti vagyon, a magyar föld, a felelős pénzügyi gazdálkodás mellett is. Az alkotmány negyedik módosítása is ebben a szellemben született, ezért készek vagyunk az erről szóló párbeszédet is lefolytatni bárkivel.

Selmeczi Gabriella