Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Átrendezi a forgalmat a Critical Mass

MTI/Index
2013.04.19. 14:47

A szombati biciklisfelvonulás miatt a forgalmi rend és a közösségi közlekedés rendjében is rengeteg változás lesz. A belvárosban délután nagyjából fél 4 és este 7 óra között kell forgalomkorlátozásokra számítani, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja az autósoknak, hogy délután és kora este kerüljék el a környéket, valamint hogy egész nap fokozottan figyeljenek oda a Critical Mass-re tartó, vagy onnan elhajtó kerékpárosokra.

A felvonulás résztvevői szombat délután fél négytől gyülekeznek a pesti alsó rakparton a Szent István parknál. Maga a demonstráció 16 órakor kezdődik, a kerékpárosok a rakpartról indulva a Közraktár utca - Boráros tér - Petőfi híd - Műegyetem rakpart - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány útvonalon mennek a Petőfi Csarnok előtti térre. A demonstráció idején ezen az útvonalon a keresztirányú forgalmat szakaszosan fogják átengedni, de néhány perces lezárásra mindenképp számítania kell az autósoknak. A kerékpárosok elhaladása után a zárásokat feloldják.

A közösségi közlekedés menetrendjében várhatón 16 órától kell változásokra számítani. A 2-24V villamospótló autóbuszok 16.10 és 17.20 között kihagyják a Dandár utca - Mester utca - Ferenc körút szakaszt, a Soroksári úton egyenesen közlekednek. A felvonulás idején módosított útvonalon járnak majd a 70-es, a 75-ös és a 79-es trolibuszok is.

A 16-os buszok szombaton 16.15 és 18.15 között nem közlekednek, az 5-ös és a 178-as autóbuszok pedig elkerülik az Attila úti lezárt szakaszt. A 178-as járat 16.25 és 18.00 óra között a Naphegy tér irányában a Hegyalja út - Czakó utca útvonalon, a Keleti pályaudvar felé pedig a Krisztina térről a Krisztina körúton halad. A 105-ös buszok az Apor Vilmos tér irányában a Dózsa György úttól a Podmaniczky utca - Nagykörút - Margit híd - Margit körút - Széll Kálmán tér - Déli pályaudvar - Krisztina tér érintésével, míg a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körút - Erzsébet híd - Ferenciek tere - Rákóczi út - Uránia - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Hősök tere - Dózsa György út útvonalon közlekednek.

A 86-os buszok Újbuda felé a Fő utcától a Margit körút - Széll Kálmán tér - Attila út - Krisztina körút útvonalon járnak, Óbuda felé pedig a Szent Gellért tértől a Szabadság hídon átmennek Pestre, majd a Bajcsy-Zsilinszky úton haladva a Margit hídon térnek vissza Budára. A 212-es autóbuszok 16.10 és 17.30 között a Petőfi híd, budai hídfőnél a Volánbusz megállójában állnak meg.
Ha valakinek ez az információmennyiség elsőre túl sok volt, akkor ajánljuk figyelmébe a BKK Facebook-oldalát, ahol a nap folyamán minden aktuális közlekedési információ elérhető lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?