Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Átrendezi a forgalmat a Critical Mass

MTI/Index
2013.04.19. 14:47

A szombati biciklisfelvonulás miatt a forgalmi rend és a közösségi közlekedés rendjében is rengeteg változás lesz. A belvárosban délután nagyjából fél 4 és este 7 óra között kell forgalomkorlátozásokra számítani, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja az autósoknak, hogy délután és kora este kerüljék el a környéket, valamint hogy egész nap fokozottan figyeljenek oda a Critical Mass-re tartó, vagy onnan elhajtó kerékpárosokra.

A felvonulás résztvevői szombat délután fél négytől gyülekeznek a pesti alsó rakparton a Szent István parknál. Maga a demonstráció 16 órakor kezdődik, a kerékpárosok a rakpartról indulva a Közraktár utca - Boráros tér - Petőfi híd - Műegyetem rakpart - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány útvonalon mennek a Petőfi Csarnok előtti térre. A demonstráció idején ezen az útvonalon a keresztirányú forgalmat szakaszosan fogják átengedni, de néhány perces lezárásra mindenképp számítania kell az autósoknak. A kerékpárosok elhaladása után a zárásokat feloldják.

A közösségi közlekedés menetrendjében várhatón 16 órától kell változásokra számítani. A 2-24V villamospótló autóbuszok 16.10 és 17.20 között kihagyják a Dandár utca - Mester utca - Ferenc körút szakaszt, a Soroksári úton egyenesen közlekednek. A felvonulás idején módosított útvonalon járnak majd a 70-es, a 75-ös és a 79-es trolibuszok is.

A 16-os buszok szombaton 16.15 és 18.15 között nem közlekednek, az 5-ös és a 178-as autóbuszok pedig elkerülik az Attila úti lezárt szakaszt. A 178-as járat 16.25 és 18.00 óra között a Naphegy tér irányában a Hegyalja út - Czakó utca útvonalon, a Keleti pályaudvar felé pedig a Krisztina térről a Krisztina körúton halad. A 105-ös buszok az Apor Vilmos tér irányában a Dózsa György úttól a Podmaniczky utca - Nagykörút - Margit híd - Margit körút - Széll Kálmán tér - Déli pályaudvar - Krisztina tér érintésével, míg a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körút - Erzsébet híd - Ferenciek tere - Rákóczi út - Uránia - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Hősök tere - Dózsa György út útvonalon közlekednek.

A 86-os buszok Újbuda felé a Fő utcától a Margit körút - Széll Kálmán tér - Attila út - Krisztina körút útvonalon járnak, Óbuda felé pedig a Szent Gellért tértől a Szabadság hídon átmennek Pestre, majd a Bajcsy-Zsilinszky úton haladva a Margit hídon térnek vissza Budára. A 212-es autóbuszok 16.10 és 17.30 között a Petőfi híd, budai hídfőnél a Volánbusz megállójában állnak meg.
Ha valakinek ez az információmennyiség elsőre túl sok volt, akkor ajánljuk figyelmébe a BKK Facebook-oldalát, ahol a nap folyamán minden aktuális közlekedési információ elérhető lesz.