Szilvia
5 °C
16 °C

Összefogási licit a baloldalon

MTI/Index
2013.04.19. 18:25

Az MSZP sajtótájékoztatón reagált Bajnai Gordonnak a választási együttműködésről péntek reggel publikált dolgozatára. Mesterházy Attila szerint ők már tavaly november 28-án javasolták az egyeztetések megkezdését, és "most nagy örömmel nyugtáztuk, hogy az Együtt 2014-PM választási szövetség is pozitívan reagált az akkori felvetésünkre". A szocialista pártelnök azt viszont nem értette, Bajnai miért a parlamenti ülésszak utánra tette a tárgyalások kezdetét. Szerinte "inkább bele kell csapni a lecsóba", ezért április 22-re, hétfő 10 órára meg is hívta a két, "jelentősebb társadalmi támogatással rendelkező párt", az Együtt 2014 – PM választási szövetség, illetve a Demokratikus Koalíció képviselőjét, hogy kezdjék meg az egyeztetéseket.

A Fidesz is elmondta a maga véleményét az ellenzéki tapogatózásokról, Kocsis Máté szerint "formálódik a rezsicsökkentés-ellenes koalíció, és újra egymásra találtak azok, akik együtt tették tönkre az országot", amit a reakció reakciójaként a szocialista Török Zsolt azzal kommentált, hogy "a szocialisták engyébként mindig is támogatták a rezsicsökkentést".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?