Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy és fél év egy fiatal nő megerőszakolójának

2013.04.23. 16:06

Négy év hat hónap börtönre ítélt a Miskolci Járásbíróság egy 40 éves férfit, aki megerőszakolt egy nőt a borsodi megyeszékhelyen. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze, Martossy György tájékoztatása szerint a vádlott 2011. március 25-én az esti órákban Miskolcon, a Baross Gábor utcai hajléktalanszálló közelében beszélgetést kezdeményezett a sértettel, a fiatal nő azt mondta neki, hogy a barátait várja és hagyja őt békén. A vádlott ekkor a sértett két karját hátulról erősen megragadta, majd tolni kezdte maga előtt a füves, bokros terület felé.

A nő tiltakozott, kiabált és próbált a férfi szorításából kiszabadulni, de a férfi a földre lökte és megfenyegette. A nő félelmében - mivel kiabálása ellenére senkitől nem kapott segítséget a kihalt környéken - már nem mert tiltakozni, a férfi megerőszakolta. A sértett nő feljelentése alapján a támadót néhány hónap múlva elfogták és letartóztatták. A férfi végig tagadott.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.