Ágnes
-5 °C
2 °C

Négy és fél év egy fiatal nő megerőszakolójának

2013.04.23. 16:06

Négy év hat hónap börtönre ítélt a Miskolci Járásbíróság egy 40 éves férfit, aki megerőszakolt egy nőt a borsodi megyeszékhelyen. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze, Martossy György tájékoztatása szerint a vádlott 2011. március 25-én az esti órákban Miskolcon, a Baross Gábor utcai hajléktalanszálló közelében beszélgetést kezdeményezett a sértettel, a fiatal nő azt mondta neki, hogy a barátait várja és hagyja őt békén. A vádlott ekkor a sértett két karját hátulról erősen megragadta, majd tolni kezdte maga előtt a füves, bokros terület felé.

A nő tiltakozott, kiabált és próbált a férfi szorításából kiszabadulni, de a férfi a földre lökte és megfenyegette. A nő félelmében - mivel kiabálása ellenére senkitől nem kapott segítséget a kihalt környéken - már nem mert tiltakozni, a férfi megerőszakolta. A sértett nő feljelentése alapján a támadót néhány hónap múlva elfogták és letartóztatták. A férfi végig tagadott.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!