Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Melegekre vadászott a vád szerint az egerlövői gyilkos

2013.04.26. 16:36
Hétfőn kezdődik a Debreceni Törvényszéken annak az egerlövői fiatalembernek a pere, aki a vád szerint homofób indítékból gyilkolt meg egy gyógyszerészt tavaly augusztusban. Az ügyészség szerint a férfi válaszolt az áldozat társkereső hirdetésre, így tudott vele kettesben maradni, a bicskát pedig az alsónadrágjába rejtette.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják hétfőn bíróság elé Debrecenben a 25 éves Sz. Norbertet, aki a vád szerint a melegek iránti gyűlöletből ölt meg egy idős gyógyszerészt. Amikor a rendőrség tavaly augusztusban beszámolt a gyilkosságról és a feltételezett elkövető elfogásáról, még nem hozták nyilvánosságra, mi volt a motiváció. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy egy idős ember volt az áldozat, a két napon belül elfogott egerlövői férfi pedig beismerte, hogy ő a tettes, és állítólag már tervezte a következő gyilkosságot.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint Sz. Norbert visszahúzódó alkat, szexuális identitásában nagy valószínűséggel feszültségekkel küzd, és gyűlölte a melegeket és a cigányokat. Az ügyészség szerint a következő történt:

Sz. Norbert, aki akkoriban Egerlövőn lakott a testvérével, a gyilkosság előtti egy évben egyre több olyan hirdetést fedezett fel a sajtóban, amelyeket melegek adtak fel. Elhatározta, hogy több meleg embert meg fog ölni. Az egyik kereskedelmi tévé teletext oldalán fedezte fel későbbi áldozata hirdetését. Még aznap küldött egy bemutatkozó sms-t a hirdetőnek, aki jól menő gyógyszerészként dolgozott egy Tisza-tóhoz közeli kistelepülésen. A gyógyszerész fenntartott egy lakást Debrecenben, ott találkozott alkalmi férfi szeretőivel.

Tavaly augusztus 25-én, az első bemutatkozó üzenet után pár órával már találkozott a két férfi. Sz. Norbert az ügyészség szerint ekkorra már részletesen eltervezte a gyilkosságot, váltóruhát vitt magával, és zsebre vágott egy bicskát. Egerfarmoson találkoztak, és a gyógyszerész autójával indultak el Debrecenbe. Kora délután érkeztek meg a belvárosi lakásba. Sz. Norbert először a mosdóba ment, ott kinyitotta a bicskát, és az alsónadrágjába rejtette. A szobába visszaérve látta, hogy áldozata már alsóneműre vetkőzött, így ő is levette a ruháit, ügyelve a nyitott bicskára. Amikor az idős férfi a vállára tette a kezét, előrántotta a bicskát, és a nyakánál többször megszúrta áldozatát. A gyógyszerész védekezni próbált, a bejárati ajtó felé menekült, de a támadója utolérte, és a földre rántotta.

Rátérdelt, csaknem tucatszor mellkason szúrta, hasra fordította, a hátába is többször belevágta a bicskát. Miután látta, hogy áldozata nagy valószínűséggel meghalt, lezuhanyozott, felöltözött a váltóruháiba, a holttestet behúzta a konyhába, letakarta egy lepedővel, nagyjából feltakarított a szobában, elmosta a bicskát, és távozott. Kulcsra zárta a lakást, és magával vitte a kocsi kulcsát is. Véres ruháit egy közeli szelektív hulladékgyűjtőbe dobta, majd elindult az állomásra. Útközben még egy elterelő sms-t is küldött az áldozata telefonjára: „Miért nem írsz? Nem tudok menni, mert dolgozom, behívtak”.

A vádiratban ezeken kívül az is szerepel, hogy Sz. Norbert ugyanezen a napon még négy meleg emberrel vette fel a kapcsolatot, de velük az sms-nél nem ment tovább. A rendőrök két nap múlva elfogták. A gyógyszerész asszisztensének tűnt fel, hogy valami baj lehet. Két nappal a gyilkosság után felvette a kapcsolatot az áldozat fiával. A fiú autóba ült, pótkulccsal bejutott a debreceni lakásba, ahol rátalált halott édesapjára.

A büntetőper hétfőn kezdődik a Debreceni Törvényszéken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?