A legsúlyosabb politikai botrány napja

2013.04.29. 15:06
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Z. Kárpát Dániel az egyre növekvő kivándorlásra hívja fel a figyelmet, szerinte már nem csak orvosokból, hanem kőművesekből is hiány van. A jobbikos képviselő leszögezi, ő nem ellendrukker, de azért meg kell kérdeznie: Mit tesz ez ellen a kormány?

  • Cséfalvay Zoltán a liberális individualizmus oldaláról védi a kormányt. Szerinte a kivándorlókat nem szabad "letömegezni", mert csak egyéni döntésekről van szó, a kormány meg nem irányíthatja a gazdaságot, mert az önműködő. Az államtitkár szerint a kivándorlók zöme egyébként is csak nyelvet tanulni megy ki, és a kormány munkahelyvédelmi- és családtámogatási programjának köszönhetően - zavarba jöttünk, akkor most mégiscsak irányítja a kormány a gazdaságot? - vissza fog térni.

  • Gőgös Zoltán azonnali kérdést intéz Orbánhoz, aki ráadásul válaszolni is fog. Ez olyan ritkán történik meg, hogy a szocialista képviselő elég zavarosan fogalmaz, ez könnyű menet lesz a miniszterelnöknek.

  • Szerinte a szocialisták birtokpolitikája a Horthy-korszakéra, az övék viszont a kor ellenzéki kisgazdapártéra hasonlít.

  • A joviális modorát előhúzó Orbán Viktor hisz abban, hogy lesz olyan magyar fiatal, aki hajnalban felkel az állatokhoz, mint ahogyan ő is felkelt annak idején. Itt vagy egy nagyon általános többest lehetett félreérteni, vagy pedig a szemünk láttára bővült egy új elemmel az amúgy is gazdag Orbán-legendárium.