Diplomata útlevéllel próbálkozott az embercsempész

2013.05.04. 10:14

Egy Ausztriába tartó autó sofőrje fiktív diplomata útlevéllel igazolta magát a mosonmagyaróvári határrendészeknek pénteken, két koszovói utasánál a debreceni befogadó állomásra érvényes kártya volt, olvasható a police.hu-n. A mosonmagyaróvári és soproni határrendészek 11 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Egy magyar taxiban négy pakisztáni állampolgárt találtak, akik Bicskéről és Debrecenből szöktek meg. Sopronben pedig a GYSEV pályaudvarról egy nepáli és egy guineai fiatalt állítottak elő, utóbbi ellen eltűnés miatt volt érvényben körözés.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség emberei hét ország 38 állampolgárát fogták el szombat hajnalban Csongrád megye déli határszakaszán. Nem voltak érvényes irataik, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Gyulánál szombat reggel egy török férfi teherautójában egy iráni és egy iraki férfit találtak a raktérben. A jármű vezetőjével szemben embercsempészet miatt, az iraki és iráni férfiakkal szemben pedig tiltott határátlépés szabálysértés miatt a román hatóságok folytatják le az eljárást.