Berzéki gyilkosság: 35 év fegyház, 12 év börtön

2013.05.07. 19:49
A Miskolci Törvényszék 20, illetve 15 év fegyházra ítélt két férfit és 12 év börtönre két nőt, akik tavaly a Borsod megyei Berzéken a kocsmában rátámadtak egy férfire, aki belehalt sérüléseibe, és a pultosnőt is megverték.

Martossy György ü gyész felidézte: tavaly április 7-én a két vádlott férfi Berzéken a kocsmában italozott, ahol belekötöttek az 50 éves sértettbe a pultnál. A férfit megütötték, mire a pultosnő távozásra szólította fel őket.

A két vádlott távozás után az utcán botokat, vasrudakat vett magához, és ekkor csatlakozott hozzájuk a két nő is. Ők is karókat vettek a kezükbe és visszatértek a kocsmába, ahol ütlegelni kezdték a még mindig a pultnál álló férfit. A pultosnő megpróbálta feltartani a támadókat, de őt ellökték, majd őt is karókkal, vasrudakkal ütötték - részletezte az ügyész.

A mentősöket az eszméletét visszanyerő pultosnő értesítette, de ők már csak az 50 éves férfi halálát tudták megállapítani.  A szakértő véleménye szerint a férfi  olyan súlyos koponya és arccsont sérüléseket szenvedett, amelyek az agyát is károsították, a pultosnő pedig a fején és a testén szenvedett zúzódásos sérüléseket.

A vádlottak közül ketten tagadták, ketten beismerték a bántalmazást, de annak súlyosságát vitatták.
Az elsőrendű vádlott  korábban már volt büntetve életveszélyt okozó testi sértés miatt, a másik még fiatalkorúként ült javító intézetben garázdaság, kifosztás, súlyos testi sértés miatt. A két nő büntetlen előéletű.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak, védőik felmentésért fellebbeztek.