51 év a soproni gyilkosoknak

2013.05.17. 13:12

Pénteken született elsőfokú ítélet a soproni lőtéri gyilkosság ügyében. T. Attila és V. Roland húsz évi büntetést kapott, M. Tamás tizenegy évig lesz rács mögött, írja a kisalfold.hu.  Az ítélet nem jogerős, a vádlottak fellebbeznek.

Mindhárom vádlott megbánta tettét: „Csak annyit szeretnék elmondani, hogy nagyon sajnálom és nagyon megbántam” – mondta T. Attila.

Az ügyészség szerint a három osztálytárs és barát rendszeresen együtt járt játékterembe, kaszinóba. A szükséges pénz előteremtésére pedig már 17 évesen raboltak. Az ügyészség megállapítása szerint a fegyverek és pénz szerzését célzó lőtéri kettős gyilkosságot V. Roland találta ki és tervezte meg. A lőtérvezetőt T. Attila, később érkező férfi ismerősét pedig a két fiatal együtt lőtte le. M. Tamás eközben a bejáratnál őrködött.

A „hidegvérrel elkövetett kegyetlen bűncselekményből” származó hetvenezer forintot egymás között elosztották, majd elkaszinózták, a fegyvereket és a lőtérnaplót, valamint a lőszeres dobozokat másnap az Ikva partján elégették, a lőszereket a vízbe dobták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport