Vádemelés a soproni gyilkosság ügyében

2013.03.14. 14:06
A tavaly áprilisi soproni lőtéri kettős gyilkossággal meggyanúsított három fiatalember mindegyike ellen vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Takács Péter megyei főügyész csütörtöki közleménye szerint mindhármukat előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel, fegyveresen, illetve fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolják, és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk fenntartását.

A főügyészség szerdán döntött a vádemelésről a rendőrségtől február 25-én érkezett indítvány alapján.

A közlemény szerint a három osztálytárs és barát rendszeresen együtt járt játékterembe, kaszinóba. A szükséges pénz előteremtésére pedig már 17 évesen raboltak. Az ügyészség megállapítása szerint a fegyverek és pénz szerzését célzó lőtéri kettős gyilkosságot V. Roland találta ki és tervezte meg. A lőtérvezetőt T. Attila, később érkező férfi ismerősét pedig a két fiatal együtt lőtte le. M. Tamás eközben a bejáratnál őrködött.

A “hidegvérrel elkövetett kegyetlen bűncselekményből” származó 70 ezer forintot egymás között elosztották, majd elkaszinózták, a fegyvereket és a lőtérnaplót, valamint a lőszeres dobozokat másnap az Ikva partján elégették, a lőszereket a vízbe dobták.

Február végi sajtótájékoztatóján Károlyi Zoltán megyei bűnügyi osztályvezető elmondta: a “kivégzésszerűen, hidegvérrel” elkövetett gyilkosság három - a tett idején 19 éves - gyanúsítottját tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de sok, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott el mostanáig a nyomozás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport