Elkapták a 16 éves csongrádi rablót

2013.05.20. 13:29

Másfél óra alatt elfogta a rendőrség azt a tizenhat éves csongrádi fiatalembert, aki vasárnap kirabolta  társát egy szórakozóhely közelében – jelentette be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a feljelentés szerint a sértett a csongrádi Körös-torokban egy szórakozóhely előtt beszélgetett egy másik fiatallal, aki gyorsan kötekedővé és agresszívvá vált. Rövidesen kést rántott, amit a sértett nyakához szorította, majd átkutatta a zsebeit, és elvett tőle 11 ezer forintot. Amikor a fiatalember hívni akarta a rendőröket, támadója kiütötte a kezéből a mobiltelefonját, majd elmenekült.

A rendőrség fegyveres rablás miatt indított nyomozást. A nyomozók másfél órával a bejelentés után azonosították a feltételezett elkövetőt, akit végül a szentesi kórházban találtak meg. A rendőrök lefoglalták tőle a rablásból származó pénzt. Az MTI információi szerint a gyanúsított alkoholmérgezés miatt került kórházba. A rendőrség a fiatalembert őrizetbe vette, és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.