Ötvenezret fogadott el soron kívüliségért

2013.05.29. 14:46

Sz. Lajosné 57 éves budapesti lakos ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya vesztegetés miatt folytatott eljárást - írja a police.hu.

A gyanúsított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintézőjeként soron kívül, megfelelő jogalap nélkül, anyagi előny juttatása ellenében adott ki adóhatósági okiratot. A Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálat keretében vizsgálta az asszony tevékenységét, majd május 7-én a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai az 50 000 forint átvételét követően közös akcióban fogták el az elkövetőt. Az átadott pénzt a nyomozók lefoglalták.

Sz. Lajosnét hivatalos személyként, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság. Az eljárást a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya befejezte, az ügyben keletkezett iratokat gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítási javaslattal küldi meg az ügyészségnek.